In het kader van ‘Het Nieuwe Werken’ zijn flexibele werkplekken tegenwoordig steeds meer de norm geworden. We werken vaak niet alleen maar op een vaste plek op kantoor, maar ook in de trein, in koffietentjes of bij een klant. Hierdoor wordt het ook steeds belangrijker om een goede laptoptas te hebben. Maar hoe kies je de juiste laptoptas die het beste past bij jou en je werksituatie?

Wat neem je allemaal mee?

Bedenk even goed wat je allemaal van plan bent om mee te nemen in je laptoptas. Sommige laptoptassen hebben namelijk alleen plek voor een laptop en de oplader. Deze tassen zijn erg compact en handig mee te nemen, maar je bent verder wel beperkt want je kunt verder niks in de tas kwijt. Wil je toch liever wat meer spullen zoals je lunch en een papiermap meenemen? Dan zijn er ook grotere laptoptassen met meer opbergruimte.

Gewicht

De meeste laptoptassen wegen zo’n twee tot vier kilo. Doe je hier je laptop plus accessoires (muis, extra toetsenbord, portemonnee, papierwerk) bij, dan kan het gewicht algauw oplopen tot zo’n 6 kilo. Dit kan nogal zwaar zijn als je de laptoptas de hele dag met je mee moet zeulen! Daarom kan het soms beter zijn om voor een laptop-rugzak te gaan, want dit is minder belastend voor je rug en schouders dan bijvoorbeeld een laptop-schoudertas.

Model

Tenslotte kun je ook kijken naar het soort model. Zo zijn er bijvoorbeeld laptop-rugzakken en -schoudertassen te koop, maar ook laptop-trolleys. Dit laatste is bijvoorbeeld erg handig als je vaak lange afstanden met je laptop moet lopen of wanneer je vaak op (zaken)reis moet. Een rugzak is dan weer handig als je met het OV reist of fietst naar je werk. Probeer te visualiseren wat voor jou het handigste werkt. Welk model laptoptas bij jou past, hangt dus af van je levensstijl en persoonlijke smaak.